Kepė pyragus, ragavo ir vaišino senelius

Kepė pyragus, ragavo ir vaišino senelius (0)

2016-11-19

„Ąžuoliuko“ mokyklos „Boružiukų“ grupės darželinukai irgi šventė Pyragų dieną. Pyragus kepė ir mamos, ir vaikučiai, valgė patys ir vežė dovanų senjorų namų seneliams. Net kelias dienas „Boružiukų“ grupė kvepėjo pyragais, o šią saldžią šventę sugalvojo auklėtojos Elena Urbonavičiutė ir Rasa Gygelytė.

Dalyvauti Pyragų dienoje „Boružiukų“ grupės auklėtojos kvietė ir vaikų tėvelius. „Į talką pasikvietėme Aktyvių tėvų klubo nares. Į šį klubą susibūrę mūsų grupės vaikučių tėveliai tikrai labai aktyviai dalyvauja mūsų renginiuose. Šį kartą aktyviausiai įsijungė mamos ir kartu su vaikučiais kepė pyragus“, – džiaugėsi „Boružiukų“ auklėtoja E. Urbonavičiutė. 
Auklėtojos pasiūlė, kad mamos kartu su vaikais iškeptų pyragų namuose. Naminiais pyragais buvo nutarta pavaišinti Smalininkų senjorų namų senučiukus, su kuriais „Boružiukų“ grupė seniai bičiuliaujasi.
Darija Juzėnienė, Aušra Taurazevičienė, Milda Vasiliauskienė, Ligita Gvazdauskienė, Indrė Stankevičienė, Monika Zarankienė kartu su vaikučiais pašeimininkavo savo namų virtuvėse ir į grupę atnešė įvairiausių pyragų. Jais „boružiukai“ tik pasigėrėjo, o auklėtoja Elena nuvežė pyragus į senjorų namus. Tai buvo džiaugsmo seneliams! Vaikučiams irgi, nes jie jau žino, kaip gera pradžiuginti kitą.
Pyragų šventė tęsėsi! Kitą dieną pyragai buvo kepami „Ąžuoliuko“ mokykloje, „Boružiukų“ grupėje. Kartu su vaikais kepė ir juos mokė Emilijos mama Milda Vasiliauskienė ir Ervino mama Gitana Sabaliauskienė. Mamytės atsinešė didžiulį moliūgą, miltų, naminių kiaušinių ir sviesto, aliejaus, sodos, cukraus, saulėgrąžų, kondensuoto pieno, šokolado ir razinų – štai kiek daug visko reikia gardžiam pyragui.
„Kepėme du pyragus, nes vaikučių septyniolika, visi nori ką nors dirbti, palaukti nenori nė vienas“, – pasakojo auklėtoja. Ji pastebėjo, kad vieniems vaikučiams šeimininkauti virtuvėje – ne naujiena, o kiti, ko gero, pirmą kartą ryšėjo prijuostėlę – žiūrėjo išpūtę akutes ir noriai griebėsi darbelių.
Mama Gitana su grupele pagalbininkų darė „Tinginį“. Išgirdę vaikai klausinėjo: ar turėsim tingėti? Bet tingėti nebuvo kada – pirmiausia reikėjo sutrupinti krūvą sausainukų. Nepaprastai geras darbelis – trupiniuką į dubenį, kitą – į burnytę! Paskui susukti tirštą košę iš sviestuko, kakavos ir kondensuoto pienelio ir subėrus sausainius – gerai išmaišyti. Sudėjo į skardelę, rankutėmis suplojo – štai ir viskas! Bet valgyti „Tinginio“ dar negalima, jis dar turi pastovėti ir patingėti šaldytuve. Užtat galima palaižyti tos saldžios gardžios košės, kuria aplipę dubenėlio kraštai.
Kita vaikų grupelė, apspitusi mamą Mildą, kepė moliūginius keksiukus. Smulkino moliūgą, pylė cukraus, aliejaus, miltų, mušė kiaušinių, viską sumaišė ir dėjo tešlą į formeles. Keksiukai išėjo minkšti ir purūs. Skanūs ir labai gražūs, nes buvo papuošti saulėgrąžomis, razinomis ir šokoladu.
Laukiant gardėsių „Boružiukų“ auklėtojos kaitė arbatą, dėjo jon čiobrelių iš mokyklos vaistažolių darželio, kurį patys vaikai ravi ir laisto, paaugusias žoleles skina ir džiovina. Skanu kvapni arbatėlė su medučiu! O savo pyragus vaikučiai ragavo tik pavalgę pietus ir užteko tų desertų net kelioms dienoms.



« Atgal



Naujausias numeris

Reklama

Naujienlaiškis

Facebook