Modernus braškynas tapo jaunos šeimos hobiu

Modernus braškynas tapo jaunos šeimos hobiu (0)

2020-06-10

Viešviliečių Rimkų braškių ūkis kasmet modernėja, šiemet Donata, Vaidas ir Nojus didįjį braškių derlių skina šiltnamyje – uogos ekologiškos, gražios ir skanios.

Viešviliečiai Donata ir Vaidas Rimkai savo ūkio braškes prekiauja nuo gegužės vidurio, nes jos noksta šiltnamyje, o skynė ir ragavo dar anksčiau, nes pirmosios – sūnui Nojui ir patiems paskanauti. Braškyną Rimkai pasisodino prieš penketą metų, ir braškių verslas jaunai šeimai tapo hobiu: juk kai svarbiausia – ne kuo daugiau, bet kuo įvairiau, įdomiau ir kokybiškiau, darbas yra tikras malonumas.

Kasmet kitoks

Braškininkystės imtis Rimkus pastūmėjo ne itin maloni situacija, kai apsinuodijo pakelėje pirktomis uogomis. Tada nusprendė patys auginti braškes. O kadangi tokią mintį turėjo ir anksčiau, kai važiuodami pro Smalininkus matydavo didelius braškių laukus, ir patys užsisodino nemažą – kad užtektų ne tik sau. Jau ir pirmasis Rimkų braškynas buvo modernus – sodino į mulčiuotą, plėvele dengtą dirvą, kas Lietuvoje tuomet dar buvo naujiena.

„Užsisodinom pavasarį 10 arų pabandymui. Po dviejų mėnesių – jau derlius! Labai patiko: didelės uogos, skanios. Kitais metais išsiplėtėm, trečiais turėjom jau 70 arų, jau buvo ir šiltnamis, ir lauke ant pakeltų nuo žemės lysvių pasodinta“, – puikią pradžią prisimena Vaidas.

Puikiai einasi ir dabar, nors braškyną teko sumažinti. „Susimažinom, nes dviese nebėjo apsidirbti, o pasamdyti nėra ko – nenori žmonės dirbti“, – sako ūkio šeimininkas ir dalijasi liūdna patirtimi, kai nusivežę į turgų samdytų skynėjų surinktas uogas, turėjo jas perrinkti.

Visą straipsnį skaitykite laikraštyje arba užsisakę elektroninę versiją



« Atgal



Sponsored Videos

Naujausias numeris

Reklama

Naujienlaiškis

Facebook