Vos trisdešimt minučių maisto gamybai, o reikalingų produktų net aštuoniasdešimčiai patiekalų lengvai rasite bet kurioje parduotuvėje. Tokį kūrybingą, o kartu paprastą bei neapsunkinantį receptą pateikė kulinarijos tinklaraštininkė Odeta KUDOPČENKIENĖ, neseniai išleidusi savo receptų knygą „Samčio užrašai“.
Nenorėjo net pagalvoti
Iš Kartupių (Eržvilko sen.) kilusi Odeta su šeima gyvena Jungtinėje Karalystėje, Lidso mieste, kur viename kavinių tinkle dirba karštųjų patiekalų šefe ir moko ruošti valgį kitus. Moteris jau daug metų rašo kulinarinį blogą ir receptais mielai dalijasi su visais, kurie to nori.
Odeta juokiasi, kad paauglystėje prie maisto gaminimo net prisiliesti nenorėjo. Šalia Kartupių, pas močiutę augusi moteris tikina, kad ją labai lepino ir darbais neapkrovė. Todėl tą gyvenimo etapą linksmai vadina „baltarankės“ laiku.
„Nelabai ką namie darydavau, gal ten daržoves susmulkindavau, nuskusdavau bulves. Tikrai nemokėjau gaminti maisto. Kitos maisto blogerės gali girtis, kad nuo mažens gamino, kepė su močiutėmis tortus ir maišė tešlas, tai su manimi taip nebuvo“, – sako Odeta.
Šeštoje ar septintoje klasėje jai su kulinarija teko susidurti, kaip pati sako, keista forma. Paauglė susidomėjo saldumynų gamyba, todėl lankėsi pas močiutės kaimynes, skolinosi kulinarines knygas ir į sąsiuvinius iš jų perrašinėjo visokių skanumynų gamybos paslaptis. Tačiau niekada nieko pagal tuos užrašus negamino.