Maisto tinklaraštininkė Odeta Kudopčenkienė dalinasi troškinio receptu:
600 g kiaulienos sprandinés
1 šaukštas raudono vyno acto
150 ml gero raudono vyno
2-3 morkų
4 skiltelės česnako
2 raudonų paprikų
1 svogūno
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštas pomidorų pastos
druskos, pipirų
+/- 200 g džiovintų slyvų
Kiaulienos mėsytę supjaustyti tokiais didesniais gabaliukais (~4 cm). Storapadį puodą dėti ant viryklės ir jame įkaitinus alyvuogių aliejų apkepti mėsytę karts nuo karto pavartant 10 min.
Supilti actą ir vyną ir, kaitinti, kol skysčio tik 1/3 beliks. Visą turinį atsidėti į šoną.
Karštį šiek tiek sumažinti ir tame pačiame puode ~10 min kepinti smulkintas daržoves, pagardintas raudonėliu. Sudėti mėsytę, įspausti pastos ir gerai paskaninti druska bei pipirais viską.
Užpilti vandeniu, kad vos mėsa apsemptų ir užvirti. Tada puodą uždengti ir troškinti ant minimalios ugnies 2 val, karts nuo karto pavartant.
Sudėti šiek tiek smulkintas slyvas ir toliau troškinti ~45 min, tik šįkar jau neuždengti ir troškinti, kol sutirštés padažas .
Tiekti su norimu garnyru.
Daugiau receptų rasite SAMČIO UŽRAŠAI.
#samciouzrasai#receptas#maistas#maistoragautoja#maistotinklaraštis#skanusmaistas#troskinys#vienaspuodas#kiauliena#šeimosmaistas#benamunegerai#maistasbeetikečių