Lapkričio 12 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Šiaulių padalinio inspektoriai tikrino „Santakos“ turgavietę Jurbarke. Specialistai, dėmesį sutelkę į prekiautojus mėsa ir kitokiais maisto produktais, nustatė nemažai pažeidimų.
Jurbarko turgavietės patikrinimas nebuvo planinis, jį surengti nuspręsta gavus informacijos apie galimus prekiautojų maisto produktais ir pačios turgavietės administracijos daromus pažeidimus.
Į Jurbarką atvykę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių padalinio specialistai iš viso patikrino tris prekiautojus šviežia mėsa ir jos gaminiais.
Visi prekiautojai sulaukė inspektorių priekaištų dėl įvairių pažeidimų. Patikrinus, kaip dirbama prekybos mėsa paviljone, džiaugsmo daug nebuvo.
Vienoje prekybos vietoje nustatyti bendri higienos pažeidimai. Šaldymo įrangos paviršiai pažeisti korozijos, todėl prekeiviui teks remontuoti šiuos įrenginius.
Kitas prekiautojas neužtikrino maisto produktų atsekamumo ir ženklinimo reikalavimų – nepateikė mėsos ir jos gaminių, konservų įsigijimo dokumentų, dirbo neužpildžius turgavietėje parduodamų žemės ūkio ir maisto produktų (mėsos ir mėsos produktų, paukštienos ir paukštienos produktų, obuolių, braškių, bulvių, pomidorų, agurkų) apskaitos žurnalo.
Pirkėjams neteikiama informacija apie šviežios mėsos kilmės šalį.
Visą straipsnį skaitykite laikraštyje arba prenumeruokite elektroninę versiją.