Kai vienos Jurbarko šeimos bene 30 metų kurtą verslą pasiglemžė gaisras, per dvejus metus pavyko įmonę iš dalies atstatyti. Prie mėsininkystės verslo prisidedantis Modestas Bakaitis su žmona pratęsė uošvių tradiciją – jų pastangomis Jurbarke veikia mėsos parduotuvė, į kurią traukia pirkėjai net iš kitų miestų. Buvęs rankininkas M. Bakaitis su LRT TELEVIZIJA dalijasi apie patirtus sunkumus ir sėkmę.
Jurbarko verslininkams prieš 2 metus įmonės patalpose įsiplieskęs gaisras tapo lemtingas – ugnis nusinešė puoselėtą verslą ir sukėlė galybę emocijų.
„Prie tų griuvėsių, kai stovėjome, buvo labai sunku. Viskas sudegė. Uošvis iš pradžių sakė: Jūs darykit, ką norit, aš nekelsiu ten kojos“, – pasakoja jurbarkietis Modestas Bakaitis, prisimindamas sudegusį šeimos verslą – mėsos cechą, parduotuvę, valgyklą ir fermą.
Jis pats – buvęs profesionalus rankininkas, anksčiau žaidęs geriausiuose Lietuvos klubuose ir nacionalinėje rinktinėje. Dabar 44-erių jurbarkietis Modestas save vadina „senu“: „Jau tik veteranų sporte galiu žaisti.“
Ir priduria, kad jau 14 metų jis sukasi šeimos versle, ir tai tapo jo kasdienybės dalimi.
„Malonumą jaučiau tada, kai sportavau. Nors, aišku, buvo sunkių akimirkų, kai nesiseka, traumos ar tai treneriai. O dabar malonumas yra sunkus darbas“, – dalijasi jis.
Sudegus mėsos cechui ir parduotuvei, Modesto uošviai buvo nusprendę verslo nebeatkurti. „Mes prie tų griuvėsių kai stovėjome, buvo labai sunku. Galvojome – viskas. Kadangi mano žmonos dėdė dirbo toje įmonėje, – auksinių rankų žmogus – jis sakė: Vaikai, ramiai“, – prisimena jurbarkietis.
Modesto Bakaičio šeimos verslas Jurbarke po gaisro / LRT.lt stopkadras
Pasakodamas apie gaisro padarinius, vyras pabrėžia, kad liepsnos nepaliko beveik nieko.
„Labai daug išdegę: buvo garažas, parduotuvė, valgykla. <…> Atstatėme naujai priestatą“, – aprodo vyras ir žada plėtoti verslą. „Projektas yra, tik iki pilnos laimės pinigų trūksta“, – priduria.
Apie šeimos tragediją Modestas prisimena: „Galvas nuleidę vaikštome. Uošviams tai buvo kažkas tokio, per vieną naktį sudegė tai, ką 27 metus lipdė, darė. Nuo kelių kiaulyčių pradėjo visą tą didžiulį verslą.“
Vėliau vykstant sudegusių patalpų griovimui, dirbo visa šeima. „Grįždavome, rankos nuleistos. Visi suodini, baisūs. Į dušą, į lovą. Ryte kyli – ir vėl toliau“, – sako Modestas.
Po nelaimės daug gyventojų palaikė, užjautė Modesto šeimą, siūlėsi padėti. Tačiau esą buvo ir pavyduolių.
„Buvo, kas ir džiaugėsi turbūt iš kitų nelaimės. Turėjome kaimyną „gerą“ tokį, tai kvietė mums statybų inspekcijas, gaisrines“, – sako vyras.
Modestas Bakaitis / LRT.lt stopkadras
Nuostoliai skaičiuoti šimtais tūkstančių eurų. Tiesa, viena Gelgaudiškio įmonė padovanojo verslininkų šeimai betono. Likusias išlaidas Modesto uošviai dengė iš asmeninių lėšų, turėjo parduoti turto.
Šiuo metu įmonėje dirba 20 darbuotojų, anksčiau jų skaičius siekė 50. Modestas pasakoja, kad gaisrą išgyveno tik kiaulaitės iškaba, dabar ji atremta į parduotuvės lauko sieną.
Apskritai, į jurbarkiečių šeimos parduotuvę nusipirkti mėsos atvyksta ne tik vietiniai, bet ir kitų rajonų gyventojai.
Pats Modestas mano, kad kaime gyvenantis žmogus be mėsos negali.
„Aš tai negaliu, o kaime gyvenu. Manau, kad ir kiti negali. Atvažiuoja, perka“, – tikina jis.
Modestas Bakaitis / LRT.lt stopkadras
Ypač pirkėjus traukia išskirtiniai kai kurių gaminių skoniai, – pasakoja M. Bakaitis.
„Esu girdėjęs, kad neatranda tokių skonių kitur. Žmogus valgė vieną ar kelias dešros rūšis ir per 2 metus, kol buvome sudegę, nedirbome, tokio skonio taip ir neatrado. Dėl to žmonės ir važiuoja“, – nurodo jis.
Baigęs karjerą užkietėjęs rankinio žaidėjas sapnuodavo sportą
O štai apie sportą M. Bakaitis kalba šiltai, sako bandęs įvairių šakų. „Ir krepšinį, ir futbolą. Su sportu niekad nebuvau susipykęs. Rankinis užkabino, nes tikrai vyriškas žaidimas. Tu ištisai veiksme. Gali gauti, gali kitam duoti. Tas mane sužavėjo“, – teigia jis.
Jis yra pelnęs geriausio Lietuvos rankinio žaidėjo titulą. „Pradžia sunkoka buvo, bet sportinis charakteris buvo ir yra likęs dabar“, – teigia jis. Yra tekę profesionaliai žaisti ir Ispanijoje.
Modestas Bakaitis su šeima / LRT.lt stopkadras
Dabar M. Bakaitis aikštelėn išbėga žaisti su veteranais. Pabaigęs karjerą prisimena, kad rankinis jam pasirodydavo sapnuose.
Daugiau apie Jurbarke gyvenančio verslininko, buvusio sportininko istoriją galite pamatyti laidos įraše.
Čia tik mano asmeninė nuomonė, bet produkcijos kokybė man atrodo suprastėjusi.. Rūkyta karka, jeigu didesnė, tai sunkiai valgoma, oda kieta, guminė, ne sukramtoma, vidury mėsa be skonio.. Šalto rūkymo lašiniai irgi ne labai valgomi pasirodė. Sardelės vieną kartą skanios ir sultingos, kitą kartą kietos ir sausos. Gal čia tik man taip.. Visa kita kaip ir gerai, sėkmės versle! 🙂