Sausio 30-ąją prancūzai švenčia Nacionalinę kruasanų dieną. Kruasanas įtrauktas į Prancūzijos saugomo geografinio statuso produktų sąrašą. Tradicinis kruasanas siejamas su prancūziškais pusryčiais. Prancūzai juos valgo ir su mėsiškais, ir su saldžiais įdarais, dažniausiai užsigerdami kava, arbata arba šviežiomis sultimis.
Iš tikrųjų kruasanas kilo iš Austrijos. Ten pusmėnulio formos pyragėliai buvo vadinami „kipferls“.
Austrijos imperatoriaus dukra Marija Antuanetė, ištekėjusi už Prancūzijos karaliaus, paprašė į meniu įtraukti jos mėgstamą pyragą. Prancūzų kepėjai sukūrė įmantresnius „kipferls“ variantus ir taip gimė kruasanas.
Dabartinių sviestinių kruasanų receptą 1915 m. parašė prancūzų kepėjas Sylvain Claudius Goy.