Savaitgalį pasitiksime ne tik tarp sniego kalnų bei besikandžiojančio šaltuko, bet ir su ypatingais bei naudingais „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymais. Jie stebins savo išskirtine kokybe už itin mažą kainą. Iš ypatingų prekių pasigaminsite puikius patiekalus, kurie padės savaitgalį padaryti ypatingą net ir esant neigiamai oro temperatūrai.
Žuvies mėgėjų lauks išskirtinis pasiūlymas – 1 kg lašišos filė kainuos tik 11,99 Eur. Programėlėje „Lidl Plus“ aktyvavus specialų kuponą, speciali 1 kg kaina bus taikoma perkant iki 3 kg lašišos filė – tiek pakaks ne tik jūsų šeimai, bet ir kaimynams.
O norintiems pasijusti lyg Italijoje, tai leis padaryti 200 g šviežio „Milbona“ sūrio „Burrata“. Jis pasižymi aukščiausia kokybe, o aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos vos 1,99 Eur – ko gero, net ir pačioje Italijoje nerasite tokių kainų.
Taip pat nepraleiskite progos pasinaudoti išskirtinai specialiu, itin lietuvišku pasiūlymu, kai kilogramą bulvių nusipirksite už juokingą kainą – 0,27 Eur.
Snieguotam savaitgaliui „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lašišos ir buratos sūrio salotas, kurias paruošite paprastai ir greitai – neužtruksite nė pusvalandžio, tačiau su šeima pavalgysite be galo gardžiai. Prie lašišos ir kitų patiekalų tiks nuostabaus skonio ir šilkinės tekstūros bulvių košė.
Į Italiją nukeliančios buratos ir lašišos salotos
Salotoms reikės:
300–400 g lašišų filė
200 g špinatų lapų
1 ilgavaisio agurko
1 kamuoliuko buratos sūrio
1 česnako
1 žaliosios citrinos sulčių
1 raudonojo čili pipiro
2 v. š. sojos padažo
60 ml alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 v. š. moliūgų sėklų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įjunkite grilio režimą. Lašišų filė patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais, įdėkite į kepimo indą. Pašaukite lašišą į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes. Lašišai iškepus, išimkite ją iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
Moliūgų sėklas paskrudinkite ant keptuvės, kol lengvai apkeps ir taps kvapnios, tuomet palikite ataušti.
Paruoškite padažą, kuriam sumaišykite smulkintą česnaką, čili pipirą be sėklyčių, sojos padažą ir alyvuogių aliejų. Pagal skonį, įberkite druskos ir pipirų.
Ant atvėsusios lašišos užtepkite 1–2 šaukštus salotų padažo, tada šakute išskobkite didelį gabalą žuvies ir lengvai išmaišykite.
Nuplaukite špinatų lapus, o agurką supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį, supilkite likusį salotų padažą ir išmaišykite.
Sudėkite salotas į didelį indą ir ant viršaus paskleiskite lašišos gabalėlius bei pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis. Buratos sūrį dėkite tiesiai į salotų vidurį ir patiekite.
Šilkinės tekstūros bulvių košė
Jei savaitgalio pietums laukiate būrio svečių, be lašišos ir buratos salotų galbūt pateiksite ir lašišos ar kiaulienos kepsnį. Jį pagardins švelni, šilkinės tekstūros bulvių košė.
Jai prireiks:
1 kg bulvių
300 ml pieno
150 g sviesto
Druskos pagal skonį
1 skiltelės česnako
1 žiupsnelio juodųjų pipirų
Nuskuskite bulves ir jas gerai nuplaukite šaltu vandeniu, tuomet supjaustykite pusiau.
Bulves sudėkite į puodą ir užpilkite labai šaltu vandeniu taip, kad jos būtų apsemtos. Pasūdykite šaukštu druskos.
Uždengtas bulves virkite apie 25–30 minučių. Patikrinkite aštriu peiliu ar šakute: jeigu įrankis lengvai susminga, bulvės jau išvirė.
Bulvėms jau beveik išvirus, prikaistuvyje išlydykite sviestą ir supilkite pieną, sudėkite smulkiai sukapotą arba spaustuku perspaustą česnaką. Lengvai maišant užvirinkite ir trumpam atidėkite.
Bulvėms išvirus, nuo jų nupilkite vandenį, puodą grąžinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar apie minutę, kol nugaruos likęs skystis. Bulves susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu arba rankiniu trintuvu.
Ant bulvių masės supilkite karštą pieną su sviestu, pagardinkite pipirais, jei reikia – dar trupučiu druskos, kitais mėgiamais prieskoniais. Viską intensyviai išplakite šluotele. Bulvių košę patiekite prie mėgstamų patiekalų: keptos lašišos, kiaulienos kepsnio ir kt. Skanaus!