Tikriausiai, kaip ir daugelis žmonių, susiduriate su dilema: ką pasigaminti pietums? Senieji receptai jau nusibodo, o naujų… Naujų atrasti sunku: juk norite tiek gardaus ir sveiko, tiek greitai pagaminamo naminio maisto.
Norime jus pradžiuginti: šį straipsnį atsivertėte tikrai ne be reikalo. Mat prieš jų akis – du greitai paruošiami receptai pietums. Siūlome išmėginti!
Lašiša su grietinėlės padažu
Ar jūsų racione pakanka žuvies patiekalų? Jei manote, kad žuvį galėtumėte valgyti ir dažniau, siūlome išmėginti šį gardų lašišos patiekalą. Užtruksite vos pusvalandį ir galėsite mėgautis puikiais ir maistingais pietumis.
4 porcijoms jums reikės:
- 4 lašišos filė gabalėlių;
- 2 skiltelių česnako;
- 4 šakelių čiobrelio;
- 1 arbatinio šaukštelio itališkų žolelių mišinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 200 ml vandens;
- ½ sultinio kubelio;
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Lašišos gabalėlius iš abiejų pusių įtrinkite išspaustu česnaku, druska, pipirais ir itališkomis žolelėmis.
- Lašišą sudėkite į kepimo indą. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po šviežią čiobrelio šakelę.
- Pusę sultinio kubelio ištirpdykite šiltame vandenyje. Tada supilkite garstyčias, grietinėlę, suberkite džiovintą raudonėlį. Išmaišykite.
- Padažą užpilkite ant lašišos.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Pašaukite lašišą ir kepkite apie 15 min. Viskas – pietūs pagaminti. Patiekite su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Kepta vištiena su saulėje džiovintais pomidorais ir brokoliais
Mėgstate vištieną, bet nesugalvojate naujų receptų? Siūlome išbandyti šį: kreminė, soti, gaivi – ši vištiena idealiai tiks pietums. Beje, skonis – išties puikus. Cinkelio suteikia saulėje džiovinti pomidorai.
4 porcijoms jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 200 ml grietinėlės;
- 200 ml vištienos sultinio;
- 130 g saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 vidutinio dydžio brokolio;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 vidutinio dydžio svogūno;
- 2 valgomųjų šaukštų varškės užtepėlės (tiks ir kreminis sūris);
- 1,5 arbatinio šaukštelio itališkų žolelių mišinio;
- 0,5 šaukštelio čili dribsnių;
- aliejaus/sviesto kepimui‘
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia, vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Juos apibarstykite prieskoniais: itališkomis žolelėmis, čili dribsniais, druska ir pipirais. Išmaišykite ir palikite pastovėti.
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyktie juostelėmis. Brokolį – vidutinio dydžio želdynais.
- Įkaitinkite keptuvę. Ant aliejaus ar sviesto maždaug 5 min kepkite vištienos gabalėlius. Vis pamaišykite. Kai vištiena gražiai apskrus, išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę (uždenkite, kad neatvėstų).
- Į tą pačią keptuve įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Dėkite svogūnus, kepkite 3 min, kol jie taps švelniai auksiniai.
- Tada sudėkite česnakus ir viską pakepkite dar 1 min.
- Galiausiai, sudėkite brokolius ir saulėje džiovintus pomidorus. Maišant pakepkite dar 3 min.
- Supilkite sultinį ir grietinėlę. Dėkite varškės užtepėlę. Maišykite ir šildykite, kol ingredientai susijungs.
- Į keptuvę vėl sudėkite vištieną. Viską patroškinkite dar 3 min.
- Patiekalas pagamintas: skanių pietų!