Rugpjūčio 3-ąją, minint Bitininkų dieną, Lietuvos bitininkai rinkosi Raudonėje – čia vyko 46-oji bitininkų šventė, sukvietusi gausų būrį bičiulių iš visų šalies regionų.
Šventė prasidėjo Lietuvos bitininkų sąjungos draugijų eisena miestelio gatvėmis. Bitininkai iš įvairių šalies regionų susirinko pagerbti bitininkystę – senas tradicijas turinčią ūkio šaką, visuomenei priminti jos svarbą, neginčijamą bičių naudą ekosistemoms.
Šalies bitininkus Raudonės pilyje pasveikino žemės ūkio viceministras Egidijus Giedraitis. Jis pasidžiaugė, kad per pastaruosius kelerius metus susidomėjimas bitininkyste auga.
„Daugėja bitininkų, taip pat ir deklaruojamų bičių šeimų. Bitininkystei, kaip žemės ūkio šakai, skiriamas didelis dėmesys – 50 proc. paramos bitininkystei skiriama iš Europos Sąjungos fondų, kiti 50 proc. – iš nacionalinio biudžeto. Daugelis bitininkų esate pasinaudoję parama, kiti – dar pasinaudos,“ – teigė E. Giedraitis.
Šventėje taip pat dalyvavo ir su bitininkais bendravo Žemės ūkio ministerijos kancleris Valdas Aleknavičius (jis taip pat dar ir bitininkas), ministro patarėjas Daivaras Rybakovas.
Svarbi šventės dalis – pagarba ir padėkos mylintiems bei puoselėjantiems bitininkystę. Už aktyvią veiklą populiarinant šią ūkio šaką E. Giedraitis įteikė padėkas Jurbarko bitininkų draugijos „Nektaras“ pirmininkei Nijolei Radavičienei ir jos pavaduotojui Dainotui Šimkui, Lietuvos bitininkų sąjungos valdybos nariams Sigitui Useliui, Laimonui Galvonui ir Vaidui Arbutavičiui, Gamtos tyrimo centro Cheminės ekologijos ir elgsenos laboratorijos vadovei, vyresniajai mokslo darbuotojai dr. Laimai Blažytei-Čereškienei, UAB „Apiproduktai“ vadovui Algirdui Žiukui.
Bitininkai ir besidomintys bitininkyste šventėje galėjo dalyvauti ir mokslinėje-praktinėje konferencijoje. Dr. Algirdas Amšiejus surengė konkursą „Kaip bičių šeimoje rasti motinėlę?“, vyko įdomios paskaitos, medaus paslaptis atvėrė medaus someljė, savo darbo specifika dalijosi žinomi žolininkai. Šventėje buvo galima apsidairyti parodoje, kurioje bitininkai pristatė savos gamybos inventorių, dalyvauti midaus degustacijoje ar skaniausio medaus rinkimuose.